Николай Бареков: Малдивите ни показаха как се сваля властта! (още подробности)

Николай Бареков: Малдивите ни показаха как се сваля властта! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Николай Бареков на изборите на Малдивите!

Евродепутатът Николай Бареков присъства лично на изборите на Малдивите. И остана удивен от това как се сваля властта с нагледен урок по демокрация. Ето какво разкри Бареков:

Бареков

Николай Бераков на изборите в Малдивите

„Малдивите изнесоха пред очите ми урок по демокрация! 90 % процента избирателна активност и 60 на 40 в полза на опозицията, макар и без видима кампания. Така се сваля властта.

При такова чудовищно гласуване и костинбродски бюлетини не помагат. А тук посредством таблета и от най-далечните острови резултатът пристига в реално време за секунда. Няма ги гербаджийските цветановски номера с припадналите лелки и каки, арестувани в арена Армеец.

Когато целокупният народ отиде и гласува за демокрация, никой властник не може да го спре. Всичко друго при избирателната активност в България около 50-те % са празни приказки.

Докато в Монголия и Малдивите гласуват с таблети, а в България чакате Цв Цв да ви каже резултата, ние демокрацията само ще я миришем…“, категоричен е Николай Бареков.

Само часове по-рано той разказа за напрежението на островите по време на гласуването. И изрази удивлението си от масовата активност на избирателите там:

„Напрежението тук нараства, но се усеща само във въздуха все още. Започна преброяването на гласовете, след като огромните опашки пред секциите не намаляха и след 16 часа. Изборният ден беше удължен от ЦИК с три часа до 19.

Взаимни обвинения от двете страни и подозрения в манипулации. Предимно чрез чуждестранните медии от кандидата на опозицията, властта отговаря през местните. Засега привидно всичко изглежда спокойно.

Геополитическият сблъсък за Малдивите до момента минава без жертви, а ние сме от малкото международни наблюдатели допуснати да следят изборния процес отвътре.

Фактът е, че гласува почти целият народ. Остава честно да се види кой печели изборите за президент на Малдивите“, написа Бареков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар