Корнелия Нинова предложи намаление на ДДС от 20% на 5%! (как да спре ценовият шок – виж тук)

Корнелия Нинова предложи намаление на ДДС от 20% на 5%! (как да спре ценовият шок – виж тук)
5 (100%) 1 vote

Корнелия Нинова предлага да се намали ДДС-то на 5 процента!

Лидерът на БСП – Корнелия Нинова излезе с предложение как реално да се справим с ценовия шок в държавата. Само за година цените на тока, парното, водата и хранителните продукти скочиха трикратно.

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова предлага сериозно намаление в размера на ДДС

Червената лидерка е категорична, че правителството не може да продължава да „стриже“ кожата на българите и е време да се вземат спешни мерки. Нейното предложение е намаляване на ДДС-то от 20% на 5%, както е в много други еврапейски страни.

„Седми ден държавните мъже ни занимават с това по коя процедура трябва да се смени един неподходящ министър с друг. За да си купи още време Борисов и да продължи агонията в държавата.

Ние пък искаме да ви занимаем с цената на хляба, който влиза всеки ден във всеки дом и възможностите да спрем ценовия шок. Проведохме срещи със Съвета ни по земеделие, с организации на хлебопроизводители.

И предлагаме като един възможен вариант намаляването на ДДС от 20 на 5%. По-ниска ставка за храни има в Германия, Франция, Унгария, Италия и цяла Европа без две държави – България и Дания.

И да положим грижи спекуланти да не приберат разликата, а тя да се отрази на цената на потребителя. Всеки, който иска да водим този разговор, е добре дошъл“, заяви Корнелия Нинова. А идеята й светкавично бе одобрена и споделена от мнозина.

„Добро предложение. Но разликата да отиде в зърнопроизводителите, които имат ниски добиви тази година от дъждовете по жътва“, настояват потребители под поста й.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар