Милена Фучеджиева: Веднъж бях сравнена с Левски! (още подробности)

Милена Фучеджиева: Веднъж бях сравнена с Левски! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Милена Фучеджиева взриви мрежата със сравнението с Левски!

Писателката Милена Фучеджиева сравнена с Левски. Да, това призна самата тя на всеослушание, но не за да се хвали. Дори заяви, че се срамува от подобно сравнение, защото не го заслужава. Постът й обаче цели нещо съвсем друго и може би повечето от читателите ще разберат какво. Предаваме го без редакторска намеса:

Милена Фучеджиева

Милена Фучеджиева шашна мнозина с това признание

„Ако българите потърсят в себе си лично и индивидуално смисъла на думата „смелост“, може би биха разбрали… Ако са достатъчно смели да признаят горчивата истина пред себе си – че общата им „българска съдба“ е точно това, което трябва да бъде.

Често ме поздравяват за смелостта ми и това ме кара да се чувствам неудобно за поздравяващите, защото имам други, значително по-взискателни представи за смелост.

А това, че веднъж бях сравнена и с Левски, и то по повод заради който ме досрамя, че ме сравняват с Него, е още по-горчиво и тъжно.

Аз не съм Левски, не съм и на една хилядна смела колкото него, и отказвам да приема подобен „комплимент“, защото той показва в дълбочина мрака на българския страх и непреодолимо убитата представа за себе си.

Не бих искала да е така. Бих се радвала ако българският интелектуален елит се състоеше от открити и смели хора с достойнство и без комплекси, които не преувеличават и не смаляват необективно себе си или другите.

А тук се пребивава, симулира се живеене, цели съдби минават в някакво състояние на постоянна гротеска. Ако елитът не е такъв, какво искате от обикновените хора?!“, коментира Милена Фучеджиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар