Тереза Мей: Имигрантите от ЕС ще бъдат ограничени след Brexit (Подробности)

Тереза Мей: Имигрантите от ЕС ще бъдат ограничени след Brexit (Подробности)
3 (60%) 1 vote

Тереза Мей въвежда драконовски мерки за имигрантите от ЕС

Тревога за всички имигранти от България и другите страни, които живеят и работят в Англия. Британският премиер Тереза Мей обяви, че ще въведе набор от правила и ограничения, които са пряко свързани с живота на имигрантите от ЕС и не само.

„Не си мислете, че след Brexit европейските имигранти ще се радват на безплатно лечение или привилегии от социалните служби. Ще изработим набор от строги правила и изисквания, които те трябва да следват. Работим по въпроса“, заяви Мей.

Както е известно, ситуацията с Brexit поставя в сложна ситуация не само гражданите, които искат да пребивават на територията на Англия, но и тези, които от дълги години живеят и работят там. Под въпрос остават няколко много сериозни проблема — какво ще се случи с гражданите, които работят там? С техния осигурителен статус? Какви права ще имат децата родени от имигранти там? Онези, които работят полулегално според законите на британското законодателство, но все пак се осигуряват, ще могат ли да ползват английска пенсия? Достатъчно много въпроси, които обаче засега нямат отговор.

Другият голям проблем на много имигранти е правото на здравни и социални услуги, както и правото да пребивават на територията на страната. Мей заплаши, че ще има различни условия за живущите в ЕС и извън общността, но те ще бъдат доста строги. Премиерът на Великобритания заяви още, че не приема австралийския модел за работа с имигрантите, който бе създаден след продължителни протести в страната. Целта на Мей е да намали нетния брой имигранти — в момента те са около 270 000 годишно. Според плановете на правителството, те не трябва да бъдат повече от 100 000 на година. И дори по-малко от това.

Тереза Мей готви нови ограничения за мигрантите сн. Уикипедия

Тереза Мей готви нови ограничения за мигрантите сн. Уикипедия

Що се отнася до настоящите мигранти, които живеят и работят легално там, тепърва ще се решава какви ограничения ще им бъдат наложени.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар