Цяла делегация лети при Митьо Очите

Гласувайте за статията

Роднините му смятат да го изненадат за рождения ден

Несебърският ъндърграунд бос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите все още е зад решетките на турския затвор „Малтепе“.

По всичко личи, че Митьо Очите ще посрещне именно там 46-ия си рожден ден. Припомняме, че той бе заловен от властите в малките часове на нощта в Истанбул. Това се случи, след като бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол като ръководител на банда за наркотици, рекет и палежи.

Митьо Очите

Роднините му смятат да го изненадат за рождения ден

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че на този етап все още нямат отговор на въпроса кога Митьо Очите ще бъде върнат в България. Тя уточни, че документите с искане той да бъде екстрадиран в България вече са изпратени. Срокът, в който ще получат отговор обаче зависи от чуждите закони, уточнява още тя.

Заповедта за арест, по силата на която Митьо Очите бе задържан, е с 60-дневен срок. Юристи разкриват, че в този срок трябва да бъде насрочено дело в Турция за екстрадацията на Митьо Очите и да се реши дали ще бъде върнат в България.

Тъй като този срок изтича след три седмици, близките на Митьо Очите стягат куфарите си и смятат да заминат за Турция. Те смятат да го изненадат в турския затвор „Малтепе“ на 19 септември, когато е рождения му ден, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар