Росен Карамфилов подаде ръка на Калин Терзийски: Кайо ни показа какво е бунт! (още подробности)

Росен Карамфилов подаде ръка на Калин Терзийски: Кайо ни показа какво е бунт! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Росен Карамфилов призова приятелите си да купят новата книга на Калин Терзийски!

Синът на големия художник Кольо Карамфилов – Росен Карамфилов застана твърдо зад колегата си и приятел Калин Терзийски. Младият поет подкрепи решението на Терзийски да продава новата си книга съвсем сам – без посредници и книжарници.

Калин Терзийски

Росен Карамфилов подкрепя Калин Терзийски в бунта му

Кайо, както го наричат, се разбунтува срещу родните издателства, които смятат, че труда на писателя струва жълти стотинки – едва 15% от коричната цена на книгата. Ето как Росен застана зад него и го подкрепи на сто процента:

„Оставих настрана „Червено и черно“ на Стендал, за да прочета „Мечката и други разкази“ от Калин Терзийски. Който ме упрекне за това мое действие – да го духа. Точно така – да го духа!

Калин Т. е създал изумителен сборник. Разказите в него – като самия него – не се страхуват да изпадат в крайности. Да бъдат крайно смешни, крайно тъжни, крайно прецизни, крайно дълбоки. И най-вече – да ни накарат да се замислим.

Знаете ли колко малко литература в днешно време провокира към мислене. В проценти – около двайсет на сто. Всичко останало е плява. Дрън-дрън, та пляс! Дечица – иде дядо Мраз! Скука!

Омръзнало ми е да чета банализмите на разни български автори. Кайо слава на Господ – не е български автор. И го доказва ежеминутно. От неговите думи съвсем спокойно можеш да изтръпнеш целия, да те побият тръпки, да отложиш обесването си. Да спреш алкохола. Да ти се доживее. Такива неща.

В момента той разпространява книгата си сам. За да покаже на издателите, че писателския труд не струва 15% от коричната цена на книгата. За да докаже, че таланта стои над всичко. За да се разбунтува и от наше име.

Ние – останалите, които нямаме куража да си отворим устите и да се опълчим срещу несправедливостта на нашия занаят. Затова ще ви дам един съвет – купете тая книга. Поръчайте я от Кайо. Заслужава си. Гарантирам го. Пък Стендал ще почака“, написа Росен Карамфилов в подкрепа на Калин Терзийски.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар