Емил Кошлуков е доста критичен към колегите си!

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков буквално съсече съвременната журналистика у нас. Той направи на две стотинки собствените си колеги за глупостите, които редовно дрънкат в ефир. Ето как ги закла: [caption id="attachment_565651" align="aligncenter" width="300"]Емил Кошлуков Емил Кошлуков съсече колегите си журналисти[/caption]

"Следното предаване: Гостът в студиото разказва, че бил в Латинска Америка и видял, че има ул. „София", или бюст на Вазов, нещо такова. И се изумил, и решил да направи обиколка с жена си, за да напише книга за това.

С покойния Увалиев веднъж обсъждахме колко улици Шипка има в Англия, над пет ги докарахме, но да се върнем към изумения. Водещата вика: „И вие пътувате на собствени разноски, държавата не ви помага!"... Ама с апломб и сдържан гняв, оня кима и обяснява, че даже имало отбор Дунав, ти да видиш. И аз си викам, тоя взел жената, отишъл на околосветско, пердаши аржентински пържоли по три пръста дебели. Обаче държавата нехае, не подкрепя творците. И тогава идват следващите гости, пак гениални, то други няма в родината, които правели филм с фолклорни елементи. Ама верно елементи бяха, даже микроелементи, като ги слушах, но не това е темата.

Водещата пак заявява с плам, че нито една държавна структура не им помагала и вика: „Вие работите в собствения си офис, с вашата лична техника!" И аз си викам верно, що не ги вземе Бойко тия направо в Министерски съвет, а Каракачанов да им подари един хеликоптер, да могат лесно да ходят на снимки из страната. Ми те са с фолклорни елементи, трябва да ги събират по села и паланки, трябва им транспорт.

Аз така го разказвам тук, иначе знаете как е, всичко е стартирани проекти, комуникиране на ивенти, мамата си трака, познавате оскъдния речник на малограмотните с претенция.

Обаче за друго ми е думата, Англия за пет века вади един Шекспир, ние за месец намираме по трима. И те творят на собствени разноски, мъчат се като грешни дяволи, вместо да тънат в охолство и разкош, както им се полага.

А големият проблем с журналистите у нас е, че повечето са влюбени в своята посредственост. Наистина им харесва това, което правят, те не го виждат като скудодумие. И се изживяват като медийна полиция, като арбитри на морала. А то просто е досада", категоричен е Емил Кошлуков.