Климатологът Георги Рачев: Циганското лято ни е вързано в кърпа! (Вижте експресната му прогноза)

Гласувайте за статията

Климатологът Георги Рачев обещава хубаво време, ще има и циганско лято

Климатологът Георги Рачев направи експресна прогноза на времето. Синоптикът обещава хубаво и топло време.

На въпроса отива ли си лятото Рачев отговаря, че е нормално да си отиде защото септември е есенен месец. Но ще остане поне още две седмици и ще ни радва с топло време до 21 септември.

Колаж: ПИК

Този месец ще е подходящ и за морски почивки. Морската вода ще все още ще е топла, а температурите ще са подходящи за плаж до към 20-ти.

Топсиноптикът прогнозира хубава есен с около 2 градуса по-топла от нормалното. Дъжд се очаква да вали, но само в северозападните части на страната. Първолаците и техните родители както и останалите ученици могат да бъдат спокойни, че на първия учебен ден, който тази година е на 17 септември валежи няма да има. Времето ще е хубаво, а в някой части на страната като например Пловдив градусите ще достигнат до 28. А в Плевен ще гонят 30.

За октомври прогнозата е обнадеждаваща. Температурите ще са в границите на нормалните. А ноември се очаква даже да бъде по-топъл в сравнение с предишни години.

Колкото до валежите за тях не може да се прави категорична прогноза относно интензивността им.  Георги Рачев прогнозира, че ако не се предприемат мерки за почистване на шахтите и речните корита дори от 10-15 л на квадратен метър могат да се очакват поразии.

И накрая климатологът ни радва с твърдението си, че макар все още да е рано да се говори за циганско лято, което настъпва след Димитровден има индикации, които показват, че то ни е в кърпа вързано, пише ПИК.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар