Мистерия! Откриха бойни кораби в пустинята в Казахстан Преглеждания: 8029

Мистерия в Казахстан сн. You Tube
0
Оценете този post

Защо в пустинята на Казахстан има бойни плавателни съдове?

Мистерия в Казахстан. Бойни кораби, които нямат никакво място насред пустинята, бяха намерени точно там. А най-странното е, че на километри в тази пустош няма нито капка вода, което прави присъствието им още по-странно.

В желанието си да научат повече исторически факти за Казахстан, екип от учени започнали да се занимават с този регион, но първо започнали да преглеждат записите от времето на Студената война. И се натъкнали на интересни загадки.

На снимките, направени от спътника „Quickbird“, на 450 километра над Земята, са заснети четири огромни кораба, намиращи се в средата на пустинята. Учените не могат да си обяснят как всяка от машините е била закотвена в пясъка. И защо е останала там.

„Трудно е да се обясни ситуацията. Или да се игнорира това, което се вижда на снимките. В огромната пустиня няма вода, но на средата й, се намира флот от корозирали кораби. Най-близкия водоем до пустинята е Аралското езеро, но то е на стотици км от тук“. Това споделя канадският изследовател Джордж Коронис.

Биологът Роланд Кейс допълва, че това не са малки кораби. Тези тук са огромни.

Изследователят Никълъс Мидълтън обяснява и друго. „Големите кораби са били направени така, че да могат да плават в дълбоки води, въпреки че не е ясно защо те са на стотици километри от всеки източник на вода“. И той самият не може да каже защо са били отнесени там.

Точно както корабите в пустинята в Казахстан се превърнаха в мистерия за учените, сателитните изображения от този период на Студената война дадоха всички отговори.

А именно, че Аралското езеро се е простирало до този район, поради което корабите били покрити с вода.

Мистерия в Казахстан сн. You Tube
Мистерия в Казахстан сн. You Tube

В продължение на десетилетия се смяташе, че „те са изчезнали и ще се появят отново на друго място“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.