Обрат по случая Скрипал! Лондон официално обвини Кремъл за покушението

Гласувайте за статията

Войната между Лондон и Москва продължава с пълна сила, нов обрат по случая Скрипал

Въпреки че Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия отрекоха каквото и да е участие на руските тайни служби в покушението срещу тях, Лондон продължава да твърди обратното. Нещо повече — пред Съвета за сигурност към ООН бе поискана нова среща, на която да се обсъдят последващите санкции срещу Русия. Издадени са заповеди за арест на двама руски офицери, които се смятат за виновни за нападението. Също така, на среща е бил извикан руският посланик в Лондон. На него му е връчено искане двете лица — Александър Петров и Руслан Боршинов да бъдат екстрадирани от Русия и предоставени на Англия, където да бъдат съдени. Обвиненията срещу тях са за опит за убийство и предумишлено убийство с невропаралитичен газ „Новичок“.

Нещо повече — смята се, че двамата мъже да пристигнали в Англия два дни преди покушението. И то, за да могат да се подготвят за атаката срещу Скрипал. Също така се твърди, че те са бивши офицери от руското тайно разузнаване ГРУ.

Подробностите около случая „Скрипал“ продължават да са много неясни. Както и настойчивостта на Лондон да обвини Москва за атентата. Факт е, че откакто Русия подкрепи правителството на Асад, Англия се дистанцира изключително сериозно от тях. Но Тереза Мей за втори път повтори пред парламента, че разполага с неопровержими доказателства, че зад покушението на двамата Скрипал стои именно руското правителство.

Нови обвинения по случая Скрипал сн. You Tube

Нови обвинения по случая Скрипал сн. You Tube

Анализатори обаче търсят връзка между новите обвинения към Москва и изявлението на сирийския външен министър, че британското правителство е изпратило химическо оръжие на бунтовниците в Сирия. Въпросът е, дали новите обвинения по случая с бившия руски шпионин не са опит за отвличане на вниманието. Още повече, че Юлия Скрипал заяви категорично, че зад опита за убийство — нейното и на баща й, не стоят политически заговорници. А също и че иска да се прибере в Москва.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Обрат по случая Скрипал! Лондон официално обвини Кремъл за покушението”

  1. агент Тенев

    сеп. 06. 2018

    С много голяма степен на вероятност мога да кажа, че бездетната откачалка баба Мей повтаря сценария от времето, когато заедно с щатите нападнаха Ирак, като тръбяха наляво и надясно, че Саддам имал химическо оръжие, за което после сами признаха, че било лъжа.

Добавете коментар