Външният министър на Сирия: Британските тайни служби готвят химическа атака срещу нас!

Гласувайте за статията

Външният министър на Сирия обвини британците, че искат да ударят страната с ново химическо оръжие

Външният министър на Сирия обвини британците, че планират химическа атака срещу страната му. По думите му западната коалиция умишлено е внесла химическа бомба на територията на Сирия, която скоро ще активират. Целта е отново да се докаже нападение над цивилни граждани от страна на правителството на Башар Асад и привържениците му. И по този начин той да бъде свален от власт.

Засега не е ясно каква точно е бомбата, но министърът заяви, че този път няма да мълчи и призова медиите да дадат гласност на случая. По думите му само така може да се предпази от нови фалшиви обвинения.

Сирийският външен министър Уалид Муалем предупреди руските въздушни сили, че терористите в района на сирийската провинция Идлиб вече имат химическо оръжие, което планират да използват.

Според Муалем екстремисти планират да използват оръжието и след това да обвинят сирийската армия, лоялна на президента Башар Асад за атаката. А западните сили да го ползват като повод за нападение над Сирия. В интервю за руската информационна агенция „Russia Today“, сирийският министър на външните работи заяви, че британските разузнавателни служби са помогнали на терористите в доставката на химически оръжия. Той допълни още, че оръжието е било скрито на територия, която е под контрола на хуманитарната организация „Бели каски“.

Неговото изявление идва в момент, когато сирийската армия, както твърдят сирийски източници, се готви за ожесточена офанзива в района на тази провинция, особено сега, след като руснаците нанесоха няколко масирани атаки и „почистиха терена“ за сухопътна офанзива.

Сирия обвини Британия, че внася химическо оръжие сн. Centcom

Сирия обвини Британия, че внася химическо оръжие сн. Centcom

Руснаците също отдавна предупредиха, че се подготвя нова химическа атака в Сирия, за която западните сили ще обвинят сирийската армия и след това ще я използват за атака срещу Сирия. От Лондон засега няма коментар по случая.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар