Времето полудя, дърво и камък се пукат от студ!

Гласувайте за статията

Тази нощ са били измерени температури от минус 8.5 градуса

Синоптици алармират, че времето е полудяло тотално.

Рекордно ниски температури за това време на годината (краят на месец август) бяха измерени през изминалата нощ в областта Шумава, Южна Чехия.

времето

Тази нощ са били измерени температури от минус 8.5 градуса

Времето тотално се е побъркало след като през изминалата нощ в Шумава, е била измерена температура от порядъка на минус 8.5 градуса.
Това стана ясно от думите на Яна Гуйслова пред журналисти. Тя е говорител на Националната метеорологична служба на Чехия.

Гуйслова отбелязва, че времето през нощта е било рекордно студено в преобладаващата част от страната. В цяла Чехия, освен в Прага, температурите са били род +10 градуса. В региона около столицата, където само допреди няколко дни бяха измъчвани от нечовешки жеги и термометрите почти два месеца сочеха над 20 градуса, е била измерена температура от 6.5 градуса.

Експерти посочват, че резките температурни колебания са в резултат на климатичните промени в Чехия, предизвикани от глобалното затопляне. В резултат на това периодите на жега и суша, ще бъдат още по-продължителни занапред. Освен това те ще бъдат последвани от резки застудявания.

Казано с други думи, подобни обрати във времето в близко бъдеще ще са нещо съвсем нормално, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар