Сотир Цацаров направи шокиращи разкрития за шофьора на автобуса-ковчег от инцидента край Своге

Гласувайте за статията

От утре разследването ще бъде възложено на НСС

След като изрази съболезнования към семействата на загиналите при тежкия пътен инцидент край Своге, главният прокурор Сотир Цацаров направи шокиращи разкрития.

Той започна с уточнението, че ще разкрие само факти, за които се предполага, че вече са установени, както и такива, които могат да бъдат разкрити, без да засегнат интересите на разследването.

Сотир Цацаров

От утре разследването ще бъде възложено на НСС

Сотир Цацаров посочи, че автобусът-ковчег е 37-местен и е въведен в експлоатация преди 17 години (през 2001 г.). На 5 февруари возилото е преминало технически преглед. Съответно на 5 август, е трябвало да премине през втори технически преглед, но това не се е случило. На практика това означава, че автобусът е бил нередовен.

Освен това Сотир Цацаров посочи, че в конкретния случай превозвачът е действа, без да уведоми Автомобилна администрация за курса на случаен превоз.
Превозвачът е търговско дружество, в което има още двама съдружници. Към момента водачът на автобуса-ковчег, също е настанен в лечебно заведение, назначена е съдебно-медицинска експертиза на състоянието му.

Сотир Цацаров разкри, че водачът има категория С от 1997 година, а по-късно е получил и останалите категории за управление на превозни средства. До момента има две нарушения на пътя и 7 фиша. Бил е заловен да управлява МПС без колан. Няма провинения за употреба на алкохол зад волана.

След инцидента е тестван за алкохол и други упойващи вещества, но пробите също са отрицателни. В заключение той посочи, че от утре разследването се възлага на Национална следствена служба. За момента според заключението на вещото лице е ясно, че автобусът се е движел със скорост 53 км./ч. в момента на инцидента, при ограничение от 40 км./ч. Цацаров бе категоричен, че ако се установи, че състоянието на асфалта не е добро, ще бъде потърсена отговорност и на фирмата-изпълнител, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар