Съдят личния лекар на Принс за предизвикването на смъртта му (Още подробности)

Съдят личния лекар на Принс за предизвикването на смъртта му (Още подробности)
4 (80%) 1 vote

Личният лекар на Принс виновен за смъртта му

Личният лекар на Принц допринесъл много за смъртта му. Семейството на музиканта повдигна обвинение срещу Майкъл Шулънбърг и срещу клиниката, в която е работил. Личният лекар на Принс е обвинен, че е преписал на два пъти мощни болкоуспокояващи на певеца, без да има оправдан медицински мотив за това.

„Той не успя да оцени, диагностицира, лекува и съветва Принс за неговата разпознаваема пристрастеност към опиоидите и не съумя да вземе необходимите и разумни стъпки за превенция на един предизвестен фатален резултат от тази пристрастеност“, се казва в иска срещу лекаря. Това предава ДПА, позовавайки се на вестник „Минеаполис стар трибюн“. „Това отклонение от стандартите на приемливата медицинска практика имаше значителна част в предизвикването на смъртта на Принс“, се казва още в иска.

Легендарният музикант почина през 2016-та година. Той беше намерен мъртъв в асансьор в имението си край Минеаполис, като вероятно той е починал от свръхдоза от опиоидно болкоуспокояващо, която е приел случайно. Принс си мислел, че взима болкоупокояващото викодин. Оказва се, че той е взел фалшива версия на медикамента, съдържаща фентанил. Това е дрога, която е близо 30 до 5о пъти по-силна от хероина.

През април окръжният прокурор по делото Марк Мец каза, че разследването е приключило и няма доказателства за повдигане на обвинения заради смъртта на Принс. Преди това властите глобиха личния лекар на певеца с 30 000 долара.

Съдят личния лекар на Принс сн. Уикипедия

Съдят личния лекар на Принс сн. Уикипедия

Сега роднините на Принс отново са повдигнали обвинения срещу личния му лекар. Делото срещу него е затова, че той не е успял да постави точна диагноза на Принс и да лекува правилно пристрастеността му към опиоидни вещества. Според тях, така личният лекар на певеца е допринесъл за трагичния му край през 2016-та година. Предписването на два пъти по-силните медикаменти е станало малко преди смъртта на Принс, предава БТА.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар