Учени: Кокосовото масло е отрова! (Подробности)

Учени: Кокосовото масло е отрова! (Подробности)
4 (80%) 2 votes

Кокосовото масло е опасно за здравето

Кокосовото масло може да бъде опасно за здравето. Професор от Харвард нарече кокосовото масло „чиста отрова“, защото то съдържа много нездравословни наситени мазнини, съобщава вестник „Индипендънт“. Д-р Карин Майлс, професор в училището по обществено здравеопазване „Т.Х.Чан“ в Харвард и директор на Института по профилактика и туморна епидемиология към Фрайбургския университет, заяви, че кокосовото масло е „една от най-лошите храни, които човек може да яде“.

Кокосовото масло съдържа много нездравословни наситени мастни киселини, които са изключително вредни за организма. Според д-р Майлс дори маста е по-полезна за консумация от кокосовото масло.

Досега се твърдеше, че кокосовото масло е много полезно. То дори е причислявано към т.нар. „суперхрани“. Твърдението на д-р Карин Майлс напълно противоречи на общоприетото схващане, че то е сред най-полезните храни и може да се използва като съставка за приготвянето на всякакви ястия.

Миналата година дори от Американската асоциация за сърдечно здраве коригираха насоките си за наситените мастни киселини, каквито има в кокосовото масло, като препоръчаха те да бъдат заменени с ненаситени, пишат от dariknews.bg.

Кокосовото масло не  е сред най-подходящите масла за консумация. Но то има изключително благоприятно влияние върху кожата ни при външна употреба. Кокосовото масло е много полезно за различни козметични процедури. То действа много добро на косата, за овлажняване на кожата, за възпрепятстването на стареенето й образуването на бръчки заради антиоксидантните си свойства.

Кокосовото масло е чудесно за употреба вместо крем за околоочен контур. Може да се използва вместо крем за лице или като лосион за тяло. То хидратира кожата в дълбочина и стимулира производството на колаген, затова е подходящо в борбата със стриите, дори и по време на бременност.

Кокосовото масло е вредно за здравето сн. pixabay.com

Кокосовото масло е вредно за здравето сн. pixabay.com

Докато мненията за хранителните качества на кокосовото масло се разминават, то тези за неговите ползи в козметичната индустрия напълно се припокриват.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар