Волен Сидеров: Искам анекс към договора с Македония! (не може да спекулират с наши събития и личности)

Волен Сидеров: Искам анекс към договора с Македония! (не може да спекулират с наши събития и личности)
5 (100%) 1 vote

Волен Сидеров предлага анекс към договора с Македония!

Лидерът на Атака Волен Сидеров настоява да се направи анекс към договора на България с Македония. Той направи предложението публично преди часове и подробно обясни мотивите си за това:

Волен Сидеров

Волен Сидеров настоява за анекс към договора с Македония

„Предлагам анекс към договора с Македония, чрез който тя да не прави спекулации с български исторически събития и личности. Във връзка с последните изявления на министър-председателя на Македония Зоран Заев медийните реакции. Видях и че министър Каракачанов е говорил, не са достатъчни.

Трябват решения. Затова аз съм се подготвил и имам проект за анекс към договора с Македония, който смятам да предложа като проекторешение на Народното събрание.

Парламентът трябва да приеме решение, че възлага на правителството да анексира договора с Македония. Това е възможно, самият договор позволява това.

В него най-общо се казва, че Македония ще се въздържа от всякакви спекулации и опити да присвоява исторически личности или събития. Става дума за владетелите на първата българска империя от цар Крум до цар Владислав и всички исторически личности и събития, свързани с национално-освободителната борба.

Това е едно подробно наставление македонската страна да спре със свободни изявления, с които засяга българската история и с които се предизвиква негативен обществен отзвук. Добросъседските отношения са важно нещо.

Но Македония трябва да знае, че ние поставяме този анекс и ако тя не се съгласи с него, България ще си помисли за подкрепата за ЕС. Това не е нещо вражеско, а съвсем в рамките на дипломатическите отношения“, категоричен е Волен Сидеров.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар