Лияна Панделиева: Срамувам се от яростта към лекарите и фалшивите новини! (изригна гневна) Преглеждания: 4067

Лияна Панделиева не одобрява вечното настървение към лекарите
0
5/5 - (1 vote)

Лияна Панделиева е една от малкото, които застанаха зад лекарското съсловие!

Скандалът с починалата в Плевен родилка предизвика нов бум от недоволство и обиди към лекарите. Журналистката Лияна Панделиева обаче нададе глас. Тя е една от малкото, които се обявиха в подкрепа на докторите и твърдо против щатното им масово оплюване.

Лияна Панделиева
Лияна Панделиева не одобрява вечното настървение към лекарите

„Срамувам се от яростта и насладата с която ТВ журналисти дават микрофоните на опечалени хора, а те леят цялата си мъка под формата на напълно недоказани обвинения. Срамно е журналисти да допускат излъчването на кадри с плакати, които заклеймяват цялото съсловие.

Срамно е да се нарушават най-базовите правила на професията журналистика, която изисква правдиво отразяване на всички гледни точки. А това не означава подаване на микрофон само на този, който си умира от желание да говори!

Пожълтяването на новинарските емисии е основната „храна“ за създателите на фалшиви новини – щом по националните медии може, то другаде може и всичко останало“, заяви категорично Лияна Панделиева. След което продължи:

„Не казвам, че лекарите са безгрешни, че са най-милите хора на света, че са свещени. Но не знам и друга държава, където достъпът до лекар да е толкова непосредствен. В този миг ако реша, че ми трябва гастроентеролог, гинеколог, кардиолог, до час ще съм вече в кабинета му.

Хайде някой да пробва същото в Германия, Австрия, Англия, Холандия, Дания, Италия… И тъй като лекарите са ни винаги под ръка, тъй като всеки сам решава кога да иде, къде да иде, какъв вид изследвания да му направят, как точно да роди, с каква упойка да роди… Затова всеки счита, че е в правото си да каже каквото му хрумне“, допълни Лияна Панделиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.