Корнелия Нинова насмете премиера Борисов: Виж как подпали фитила! (още подробности)

Корнелия Нинова насмете премиера Борисов: Виж как подпали фитила! (още подробности)
5 (100%) 1 vote

Корнелия Нинова отново остро порица Бойко Борисов!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново скочи на премиера Бойко Борисов. Това се случи след днешното извънредно заседание на парламента, когато водачката на столетницата избухна в мрежата.

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова яко насмете премиера Борисов

Този път обаче Нинова получи подкрепата дори и на симпатизанти на Борисов. Който имаше неблагоразумието да обвини българите, че сами са си виновни за изгарянето със застраховките.

„Премиерът Борисов заяви публично, че който се е подлъгал да плаща по-евтини застраховки, си е поел риска. Би трябвало хората да очакват, че щом е по-евтино, има проблем. А зам.-председателят на КФН казва, че цената не е била дъмпингова. Кое е вярно?

Също така премиерът твърди, че ако държавата се намеси, ще бъде за сметка на данъкоплатците. А г-жа Агайн твърди, че ако държавата се намеси, ще бъде за сметка на гаранционните фондове – нашия и кипърския, където вноските са правени от застрахователите, а не от данъкоплатците. Отново има разминаване.

Правителството и до ден днешен твърди, че държавата не може да се намеси, освен да помага със съвети и адвокати в Кипър. А г-жа Агайн твърди и ние подкрепяме, че има начин българският гаранционен фонд да се намеси и след това да предяви своите претенции към кипърския. Не само на база българското законодателство, а и на база сключения договор между двете страни.

Недопустимо е между изключително важна държавна институция – Комисията по финансов надзор, и правителството да има такова разминаване. За нас основният въпрос е как да се помогне на тези над 250 хил. души.

Как държавата да си изпълни функциите на един регулиран пазар и да не прехвърляме отговорността на хората, които задължително са били накарани да се застраховат“, изригна Корнелия Нинова.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар