Учени направиха разтърсваща прогноза за времето

Учени направиха разтърсваща прогноза за времето
3 (60%) 1 vote

Задава се период на още по-екстремни горещини

Екип учени от Националния научен център във Франция и Университета на Саутхемптън във Великобритания, направиха разтърсваща прогноза за времето.

Според екипа учени се задава период на още по-екстремни горещини. По всяка вероятност той ще продължи поне до 2022 година, пише ВВС.
До този извод е стигнал екипът от учени, разработил нов математически модел. Благодарение на него те могат да предвиждат вариациите на средната глобална температура.

учени

Задава се период на още по-екстремни горещини

Новият математически модел потвърждава предишните концепции, според които парниковият ефект не води до постоянно плавно повишаване на температурите, а е на периоди.

Припомняме, че в началото на 21 век бе отчетен известен застой на глобалното затопляне. Най-горещите години в историята обаче, са засечени в периода от 2010 година досега. Екипът от учени посочва, че това колко гореща е дадена година не играе особена роля в това колко гореща ще бъде следващата.-

Новият математически модел е приложен в симулации на климата през 20 и 21 век. Според това, което показва, една от причините за по-горещото време в последните години, е по-малкото количество на достатъчно интензивни студени климатични събития.

Новата прогноза на учените сочи, че през следващите няколко години вероятността за такива събития, е много по-малка. Това означава, че се задават още по-топли години от първоначално предвидените, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар