Скандал в Австрия заради Владимир Путин! Гонят го от сватбата на министърка

Скандал в Австрия заради Владимир Путин! Гонят го от сватбата на министърка
4 (80%) 1 vote

Лична покана до Владимир Путин за сватба, предизвика политически скандал в Австрия

Скандал тресе Австрия заради Владимир Путин. Решението на една от министърките да го покани на сватбата си, доведе до политически трусове, неразбории и пълен панаир.

Очакваното гостуване на руския президент Владимир Путин на сватбата на австрийския външен министър Карин Кнайс създаде куп проблеми на политиците в Австрия.

Евелин Регер, европратеник от СПО казала, че става дума за провокация от европейски мащаб. Тя заявила още, че присъствието на Путин е срам за имиджа на Австрия. Междувременно опозиционната Партия на зелените поиска незабавна оставка на министърката на външните работи. В документа, с който те искат оставката й, се посочва, че Путин е най-агресивния враг на ЕС в областта на външната политика.

Карин Кнайс (53), която бе избрана за министър от дясната Свободна партия, въпреки че не е неин член, се омъжва за бизнесмена Волфганг Майлингер. Кнайс е в приятелски отношения с руския президент, като уточнява, че тези техни отношения имат изцяло личен характер и нямат нищо общо с външната политика на Австрия. Именно затова тя е изпратила и до него покана за сватбата си, а той е потвърдил присъствието си, без да дава гласност на това си посещение. Всъщност визитата му се определя като изцяло лична от властите в Москва, въпреки реакциите в Австрия.

Кремъл потвърди в сряда, че Путин е приел поканата и то още преди да се срещне с германския канцлер Ангела Меркел. Не е предвидено той да дава изявления, а Виена нарече посещението на Путин „работно“.

Междувременно Украйна осъди посещението на Путин. От там също определиха действията му като политически. Австрийското външно министерство заяви, че посещението на руския президент не променя нищо в позицията на австрийската външна политика. И има изцяло частен характер.

Скандал в Австрия заради Владимир Путин сн. Wikipedia

Скандал в Австрия заради Владимир Путин сн. Wikipedia

Явно за местните политици обаче, понятието „личен живот“ няма особена значимост.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Скандал в Австрия заради Владимир Путин! Гонят го от сватбата на министърка”

  1. УТОЧНЕНИЕ

    авг. 18. 2018

    „Скандал в Австрия заради Владимир Путин! Гонят го от сватбата на министърка“Миришели му чорапите и като се напил паднал под масата и хванал булката за козунаците.

Добавете коментар