Китай разкри тайното си оръжие: Трупа милиарди от печатане на пари (Но не свои)

Гласувайте за статията

Китай с ново тайно оръжие за търговия, трупа милиарди от него

Китай има ново тайно оръжие, с което засилва влиянието си върху световната икономика. Не само чрез инвестиции, но и чрез печатане на пари. Великите сили имат всички причини да се притесняват, тъй като лидерите от Пекин имат таен и много ефективен план, как да засилят влиянието си в света.

И да се превърнат в икономическа суперсила.

Китай купува на едро чуждестранни валути, тъй като иска да увеличи влиянието си върху световната икономика и геополитиката, се казва в статията на вестник The South China Morning Post.

Според тази публикация, която се позовава на различни източници от китайската корпорация за печат и изсичане на пари, заводите за производство на готови пари в цялата страна работят с пълен капацитет. Те отчаяно се опитват да отговорят на високите квоти, която правителството е определило за тази година. И то въпреки факта, че юанът представлява само „малка част от поръчката“.

През последните години появата на електронната платежна система в Китай значително намали използването и търсенето на пари. А това доведе до затварянето на много печатни компании. Тази ситуация обаче се промени в началото на тази година с внезапното пристигане на големи поръчки от чужбина.

В статия, публикувана неотдавна от „Китайски финанси“, директорът на организацията Лю Гуишенг съобщи, че страната наистина е започнала да печата чуждестранни валути наскоро. Със стартиране на проекта „Един пояс, един път“ през 2013 година, започна отпечатването на банкноти от 100 рупии за Непал. А след това са сключили договори с няколко други страни. Сред тях са Тайланд, Бангладеш, Шри Ланка, Малайзия, Индия, Бразилия и Полша. В този контекст Ху Сингуу, професор по икономика в Технологичния институт в Пекин, подчерта, че страната трябва да има значително доверие в китайското правителство. И то именно, за да му позволи да отпечата парите й.

Китай отново извади тайното си оръжие - печата пари, както преди векове сн. Wikipedia

Китай отново извади тайното си оръжие – печата пари, както преди векове сн. Wikipedia

Индустриалните източници казват, че едно от основните предимства на тези компании е, че те могат да предоставят решения за сигурност на сравнително ниска цена. В сравнение с техните технологично напреднали западни съперници.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар