Трагедия споходи семейството на Камелия Тодорова

0

Джаз певицата изгуби един от най-близките си хора

Трагедия споходи семейството на Камелия Тодорова в разгара на летния сезон.

Джаз певицата Камелия Тодорова, е изгубил един от най-ценните хора в живота си – майка й Стойка.

Тъжната вест бе съобщена в социалната мрежа Фейсбук от дъщерята на Камелия Тодорова – Рейчъл Роу.

Камелия Тодорова
Джаз певицата изгуби един от най-близките си хора

Ето какво написа по повод кончината на баба си дъщерята на Камелия Тодорова:

„Израснах в женско царство. В семейство на истински, силни и борбени дами, които се справят с всичко наравно с мъжете, но и притежаващи любов, състрадателност, загриженост… и о, да – определено знаят как да готвят! Баба Стойка бе нашата майка-кралица, около която всички жужахме – докато учеше едната си внучка как да пере дънките на ръка с четка на мивката в банята, другата беше хваната в кухнята да бърка белтъците с миксера за поредния божествен сладкиш от тефтера и с рецепти.

В същото време се занимаваше с някой тоалет на дъщеря си Кеми, докато на гладен племенник му се предлагаше общо взето всичко налично за ядене „Искаш ли да ти сипя мусака, хайде, и ориз с тиквички има, а и две кюфтета от вчера, после ще ти дам и кремче, едно парче диня ще ти нарежа в кутийка за после….“ – да не би да остане гладен.

Разговорите по металния зелен телефон с шайба от 20-те години освен на готварска тематика бяха свързани и с всякакви медицински въпроси, та нали е била и мед. сестра в 16-та поликлиника. Осен кулинарията и грижите за всички около нея тя ме учудваше и с физическата си сила – беше на осемдесет и две-три когато ни съобщи, че е преместила хладилника от кухнята на балкона в другата стая.

„Снайперистът“ пък й беше прякор, измислен от приятелите ни задето ни наблюдаваше от кухненския прозорец докато играем на двора пред блока. Най-много като че ли харесваше да си подсвирква някоя италианска мелодия и да играе на табла и карти; да разказва за годините, когато е пяла в хора на Светослав Обретенов и за сърничката, която са си отглеждали трите сестри Бухлеви.

И как с дядо Кирчо били арестувани, защото танцували рокендрол в заведение на Слънчев бряг във време когато не било разрешено.
Въпреки бунтарския си дух все ми повтаряше „По-умният отстъпва“ когато се карахме със сестра ми. Всички подражавахме на Стойчето, всички я обичахме и търсехме нейното мнение и одобрение. За мен тя остава в съзнанието като един велик учител, страхотен, весел и забавен човек и строга, но справедлива и обичаща ни баба. Обичам те, Царице, светъл ти път, нека Божията светлина и любов е в теб! Поздрави на всички близки, които те очакват, за да си пеете заедно!“, написа дъщерята на Камелия Тодорова, отбелязва pik.bg.

Екипът ни поднася искрени съболезнования към Камелия Тодорова!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.