Николай Бареков: В тази държава „бащицата“ дава общото като свое! (още подробности)

Гласувайте за статията

Николай Бареков с остро изказване за поредния проблем в държавата ни!

Евродепутатът Николай Бареков за пореден път разкритикува остро управлението на страната и не спести обиди към премиера Бойко Борисов. Или „бащицата“, както отдавна подигравателно го наричат мнозина.

Бареков

Николай Бареков отново захапа здраво управляващите

„Всеки път като стане пожар или природно бедствие и пострадат къщи, добитък (като в Странджа). Или, недай боже, хора констатираме, че българинът нямал застрахователна култура. Тоест липсват ни навици да се застраховаме. Сигурно за това е виновен и комунизмът в миналото.

НО….Как сега след този крах на ЗД Олимпик и 200 000 изгорели българи с най-популярната автомобилна застраховка българинът ще бъде убеждаван да застрахова имуществото си? Държавата липсва. Липсва контролът.

Да, ние, хората, носим отговорност за своя избор, но вярваме, че избираме в “Бяла” европейска държава с добре регулиран и безопасен пазар. Та това са застраховки, включително за живот, те са важни колкото банките и пенсионните фондове, където държавата присъства с много контролни и забранителни функции! Или е мит?

Ако няма доверие, всеки пазар би рухнал на мига. На този фон думите на премиера, че всеки гражданин сам трябва да носи отговорност за застрахователя си, звучат, меко-казано, несериозно и безотговорно.

Явно, че не само манталитетът на гражданина е виновен. Виновен е и манталитетът на държавата.

И когато начело стои Бащицата, който “дава” като свое общото, тогава с право бедният българин не мисли и за застраховки, а като му падне покрива на главата вика държавата на помощ вместо застрахователя“, заяви Николай Бареков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар