Владимир Каролев скочи срещу Марешки заради евтините горива! (още разкрития)

Владимир Каролев скочи срещу Марешки заради евтините горива! (още разкрития)
5 (100%) 1 vote

Владимир Каролев подозира тъмна схема с евтините горива на Марешки!

Икономистът Владимир Каролев скочи срещу евтините горива на депутата Веселин Марешки. Когото наскоро КЗК глоби заради намалението на цените на гориво на дребно. Ето какво заяви Каролев в мрежата:

Владимир Каролев

Икономистът Владимир Каролев скочи на Марешки за горивата

„И каква стана тя? КЗК глоби „Трейднет Варна“ ЕООД на Марешки (ама не съвсем) за продажба на горива на дребно на цена, по-ниска от
разходите за производство и реализация на тези продукти.

Нещо, което на мен ми отне има-няма един ден работа, за да установя още миналата година. Все пак, браво на комисията. Тук сега влизаме в няколко хипотези:

1. Трейднет са продавали на цени под разходите за производство и реализация, но на печалба, тъй като са си спестявали определени данъци. Тоест, някъде по веригата е имало престъпление. Не е зле някой да се размърда по темата? Уж борим корупцията, за да влезем в Еврозоната, нали така?

2. Трейднет са продавали на цени под разходите за производство и реализация на загуба, за да може Марешки да вкара партията си в парламента и със златен пръст да крепи новото мнозинство. Тази загуба на горивния му бизнес се покрива от другите му бизнеси – вероятно този с лекарства.

И стигаме до старата ми теза – каква корупция борим, ако с държавни субсидии за лекарства се прави политически инженеринг? Най-забавната част от решението на КЗК е отричането, че Марешки е говорил срещу конкуренцията си от името на „Трейднет Варна“, тъй като фирмата не е негова, а на майка му.

Ама нищо, че на касовите бележки пишеше „Гласувайте за Марешки“. Възможността в България да се съсипва репутация на други фирми безнаказано става наистина епидемия и инструмент за повсеместен рекет“, коментира Владимир Каролев.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар