Петър Волгин: Ляв либерал – това е като да си фен на „Левски“ и ЦСКА едновременно!

Гласувайте за статията

Петър Волгин е категоричен, че ляв либерал е оксиморон!

Журналистът Петър Волгин се зае да обясни що е то понятието ляв либерал и има ли то почва у нас (и не само). Волгин е убеден, че става дума за абсолютен оксиморон и всеки, който вярва в това, е жестоко заблуден.

Петър Волгин

Според Петър Волгин няма такова понятие като ляв либерал

„Оксиморонът „ляв либерал“… Възможно е да имаш леви убеждения. Аз съм такъв. Възможно е да имаш либерални убеждения. Такъв със сигурност не съм. Но няма как да бъдеш и ляв, и либерал едновременно.

Също толкова абсурдно е, както и да си от „Левски“ и ЦСКА. Да си фен на Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп. Автентичната левица, която е нещо съвсем различно от постмодерната, университетската или фейсбуковата, се бори за правата на големи групи хора.

Либералите се борят за правата на отделния индивид. Автентичната левица защитава хората на наемния труд. Либералите се интересуват основно от сексуална идентичност и мъките на полово неосъзнати индивиди.

Да се опитваш да присаждаш либерализъм към лявото е чиста лисенковщина. Либерализмът деформира лявото. Превръща го от философия на мнозинството във философия за единици.

„Левият“ либерализъм става за запълване на свободното време на скучаещи в някой кампус преподаватели и студенти, но е напълно безперспективен като реална политическа програма.

Когато една левица тръгне да се либерализира, значи със сигурност е поела към отвъдното“, категоричен е Петър Волгин. Някои от последователите му обаче са на по-различно мнение.

„Оксиморонът е „Дясна левица“, „Богатите се борят срещу бедността“ и други такива дървени железа, които се белеят като черни точки в близката далечина“, моментално го контрираха потребители в мрежата.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар