Корнелия Нинова с открито писмо до председателя на Европейския парламент! (виж какво пише в него)

Корнелия Нинова с открито писмо до председателя на Европейския парламент! (виж какво пише в него)
5 (100%) 1 vote

Корнелия Нинова скочи срещу Ангел Джамбазки пред очите на цяла Европа!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изригна срещу Ангел Джамбазки. И то не как да е, а в открито писмо лично до председателя на Европейския парламент. Нинова изпрати открито писмо, чиито текст може да прочетете тук:

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова с писмо срещу Ангел Джамбазки

„Днес изпратих писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни във връзка с недопустимите изказвания на евродепутата Ангел Джамбазки:

Уважаеми г-н Таяни, Обръщам се към Вас във връзка с недопустими изявления на член на Европейския парламент в българските медии. Ангел Джамбазки, в интервю за електронно издание, отрича правото на най-голямата опозиционна партия в България да коментира важни национални въпроси. И заявява: „Всички от Българската социалистическа партия са за разстрел“.

Това не е изолиран случай. За съжаление е налице явна тенденция на засилване на езика на омразата, провокирана от националисти и крайнодесни политически лидери.

Трябва да отбележа, че в годините на прехода след 1989 г., в условия на най-тежка политическа конфронтация, никога народни представители и политически фигури не са си позволявали подобни крайности, призовавайки към физическо унищожение на политически опоненти.

Още по-недопустимо в случая е, че се вменява колективна вина и посоченият за унищожение враг са всички български социалисти – това не просто напомня, а трасира пътя към връщането на най-мрачните времена на доминираната от нацистите на Хитлер Европа.

Когато подобни закани излизат от устата на член на Европейския парламент, аз вярвам, г-н Председател, че е Ваше задължение да се разграничите и да предприемете възможните мерки в институцията, която е символ на обединена, мирна и демократична Европа и върху която с поведението си един неин член поставя кафяво петно.

Трябва да подчертая също, че Г-н Джамбазки не е просто член на Европейския парламент. Той е заместник-председател на една от съуправляващите партии в България – ВМРО, чийто председател Красимир Каракачанов е вицепремиер и министър на отбраната.

В този контекст заплахите трябва да бъдат разглеждани с още по-голяма загриженост. Особено тревожно е, че от думите на Ангел Джамбазки не се разграничи публично нито ръководството на неговата партия, нито премиера и председател на водещата в управлението партия ГЕРБ Бойко Борисов.

Знаем, че политическият дебат понякога е остър и агресивен между различни по своята идеология партии. Но когато езикът на омразата завладява този дебат, когато последователно се създават предпоставки омразата да премине от говорене към действие, наша обща отговорност е да използваме всички възможности да го пресичаме.

И да показваме ясно, че спазването на човешките права и толерантността са ценности, които Европейският съюз и неговите институции ще отстояват без колебание.
С уважение,
Корнелия Нинова
Председател на НС на БСП“, пише червената лидерка.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар