Тръмп с тайно писмо до Путин (Ще се помирят ли Вашингтон и Кремъл?)

Гласувайте за статията

Тръмп праща тайно писмо за Путин в Москва

Американският президент Доналд Тръмп изпрати тайно писмо до Владимир Путин в Москва. То бе отнесено лично от американския сенатор и републиканец Пол Ренард. Сенаторът сам се похвали с тежката мисия, след като предаде писмото в Кремъл. По думите му то ще повлияе изключително положително на укрепване на връзките между Вашингтон и Москва.

„Имах честта да предам на администрацията на президента Владимир Путин, писмо от президента Тръмп. Посланието подчертава важността от продължаването на сътрудничеството ни в различни области, включително борбата срещу тероризма, задълбочаване на диалога за законодателството и възстановяването на културния обмен“, съобщи снощи той в съобщение в Twitter.

От Кремъл потвърдиха, че са получили писмото от Белия дом, но руския президент все още не се е запознал със съдържанието му. Мнозина обаче започват да се притесняват, дали настойчивостта на Тръмп да се сближи с Москва не е свързана с някаква странно двойна игра.

Американският президент от месеци прави опити да се сближи с Русия. След последните му действия, с които изви ръцете на ЕС за Иран и НАТО, желанието му да се сработи с Москва изглежда подозрително. Отношението на Тръмп към „приятелите“ му е силно обезпокоително, особено след като успя да постави фирмите от ЕС в неизгодно положение, спрямо търговията с Иран.

Тръмп с тайно писмо до Владимир Путин сн. Wikimedia

Тръмп с тайно писмо до Владимир Путин сн. Wikimedia

От друга страна, факт е, че нито Тръмп, нито Путин искат световен военен конфликт. Руският президент грижливо пази интересите си, както и на страната си, отнасяйки се с резервираност към всяко предложение от Вашингтон. Тръмп от своя страна прави всичко, за да затопли отношенията с Русия. И да пробие желязната завеса. Действията му идват съвсем навреме, след като в Сената и Конгреса се формира коалиция, която има за цел да вдигне санкциите срещу Москва. И да нанесе още един удар върху тях.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар