Макрон нанесе безпрецедентна обида на принц Уилям и Тереза Мей (Още за скандала)

Гласувайте за статията

Президентът на Франция Еманюел Макрон нанесе невиждана обида на принц Уилям и Тереза Мей

Когато френския президент Еманюел Макрон си почива и Доналд Тръмп да му дойде на гости, няма да го уважи. Държавният глава на Франция нанесе невероятна обида на принц Уилям и Тереза Мей, като отказа да наруши почивката си на Ривиерата и да почете заедно с тях 100-годишната от битката край Амиен.

Принцът и премиерката на Британия пристигнаха, за да уважат годишнината и да почетат падналите в бой край Амиен. Жестът без съмнение бе изключително важен и имаше за цел да заздрави френско-британските отношения. Като бъдещ монарх на Англия, Уилям бе избран да придружи Тереза Мей на поклонението. Но това въобще не трогна френския президент, който игнорира годишнината, въпреки че тя бе почетена и от сънародниците му.

Още по-скандално бе, че британската делегация бе принудена да чака 30 минути, докато премиерът пристигне. В крайна сметка той не дойде и се наложи военната министърка да прекъсне отпуска си, за да присъства на събитието.

Действията на Макрон бяха посрещнати с остри критики от собствените му сънародници. Вестник „Паризиен“ дори заяви, че това е най-недостойното поведение, което досега френски държавен глава е проявявал спрямо съюзници. „Президентът Макрон категорично няма да си развали почивката заради британския премиер Тереза Мей. Той вече веднъж го направи, за да говорят за „Брекзит“, явно не го засяга годишнината сега“, коментират от изданието.

100-годишнината от битката край Амиен е свързана с Първата световна война. Тук се бият над 100 000 души — французи, австрийци, канадци и британци. Съюзниците успяват да отблъснат нападателите и да овладеят ситуацията, но дават хиляди жертви.

Макрон нанесе жестока обида на британците сн. Twitter

Макрон нанесе жестока обида на британците сн. Twitter

Заради поведението си президентът бе жестоко порицан от сънародниците си. Той за втори път прави подобен сериозен гаф. Този път обаче дори французите не са готови да му простят с усмивка…

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар