Доц. Георги Рачев направи изненадваща прогноза за август

Гласувайте за статията

Температурата на морската вода надвишава 25 градуса

Топ климатологът доц. Георги Рачев направи прогноза за времето през август, с която изненада всички.

При все, че юли премина под знака на дъждовете, то август се очертава като доста по-обещаващ по отношение на метеорологична обстановка.

Според прогнозата на доц. Георги Рачев, най-летният месец, сочен като отпускарски, ще е значително по-сух. Той е категоричен, че ще се радваме на страшно много слънце. Температурите ще са с един градус по-високи от обичайните за това време на годината.

доц Георги Рачев

Температурата на морската вода надвишава 25 градуса

Доц. Георги Рачев посочи, че в това няма нищо необичайно, тъй като по принцип август е най-сухият месец от годината. Климатологът посочи, че към днешна дата температурата на морската вода е категорично над 25 градуса. По обяд тя достига дори стойности от 26-27 градуса.

Топ климатологът посочи, че колкото по-висока е температурата на водата, толкова по-малко разтворен кислород има в нея. Той подчерта, че се очаква след няколко дни да започне и цъфтежът на планктоните, тъй като температурата на морската вода ще продължи да се повишава.

На практика това означава, че водата ще стане малко по-мътна. В резултат на това рязко ще се понижи количеството на разтворен кислород в морската вода. През септември, октомври, когато температурите отново ще започнат да се понижават, водата ще върне обичайното си кислородно състояние.

В заключение доц. Георги Рачев обясни, че това се случва във всички водни басейни в световен мащаб, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар