Конфискуват 6 милиона на Брендо

Гласувайте за статията

Брендо и семейството му са напът за изгубят 6 милиона лева

Семейството на Евелин Банев-Брендо може да загуби 6 милиона лева

Брендо и семейството му рискуват за загубят 6 милиона лева след осъдителната присъда за пране на пари, с която тази пролет се сдоби Краля на коката в България – пише в. „Уикенд“. Мафиотът от Тополовград получи 6 години затвор за пране на 21 милиона лева, като процесът се точеше от 2006 година – отбелязва изданието.

Милионите бяха открити през пролетта на 2007 г. от следователи от Националната следствена служба при обиск на сейф от трезор в София. Претърсването е разпоредено заради стартиралото година по-рано разследване за пране на пари от наркотрафик срещу Евелин Банев, съпругата му Моника и сестра й Десислава Дишлиева. Именно в сейф, собственост на офшорна фирма на балдъзата на Брендо, са намерени пачките – 3 083 000 евро.

Според обяснението на Десислава, чийто мъж Косьо Дишлиев бе финансист на Брендо, преди да бъде застрелян на 14 май 2005 г., откритите милиони са от продажбата на имоти. Прокуратурата обаче настоява, че крупната сума е придобита по престъпен начин. Според обвинителите откритите в трезор 3 млн. евро са спечелени от наркодейността на Банев. Срещу балдъзата му Десислава се води процес, който още не е приключил. Делото бе прекратено през 2014 г., но по-късно бе възобновено по искане на главния прокурор Сотир Цацаров – припомня изданието.

Докато съдът се произнесе, милионите остават запорирани в БНБ. Скорошната осъдителна присъда на Брендо обаче развързва ръцете на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество да предяви иск за конфискация на 6-те милиона лева – твърдят познавачи на закона.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар