Богомил Бонев: Частните застрахователи искат да скубят от всички! (изнесе данни на КФН)

Богомил Бонев: Частните застрахователи искат да скубят от всички! (изнесе данни на КФН)
5 (100%) 1 vote

Богомил Бонев представи официални данни на Комисията за финансов надзор!

Бившият политик и съпруг на Нона Йотова – Богомил Бонев скочи бесен срещу несправедливостта към изрядните шофьори у нас. В поста си той изнесе данни от Комисията за финансов надзор (КФН) и обвини частните застрахователи в обирджии, които искат да скубят от всички.

Богомил Бонев

Богомил Бонев изнесе данни от КФН, от които ясно личи поредната несправедливост

„Според анализ на Комисията за финансов надзор събраните премии за 2017-а година за автомобилите, камионите и автобусите не са достатъчни, за да покрият разходите на застрахователите.

Гражданската отговорност е задължителна, а застрахователните дружества са частни фирми. Излиза, че има неразрешена държавна помощ. Комисията за финансов надзор беше замислена да извършва надзор и контрол над застрахователите. А не да им става лобист.

Средната изплатена претенция за леките автомобили била 1362 лв. за имуществена щета и 57 748 лева за неимуществена при средна премия за лек автомобил около 200 лв.

Е защо изрядните шофьори трябва да ви плащат разходите?! Обещаната система „бонус-малус”, при която съвестните шофьори ще плащат по-малко, остава все още проект. Нещо като електронното правителство на държавата.

Защото частниците застрахователи искат да скубят от всички и старателно избягват да си осъвременят дейността. Също като държавните служители“, изригна Богомил Бонев.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар