Русия на бунт срещу Путин (Рейтингът на президента се срина)

Русия застана срещу Путин Кадри: You Tube
1

Русия излезе за първи път срещу Путин и този път той ще трябва да чуе народа си

Русия е на бунт срещу Путин. За първи път държавната машина в Кремъл не можа да се справи с общественото недоволство. Протестите около убийството на Борис Немцов бяха потушени без много шум. Проблемите с Вашингтон също минаха без особени затруднения. Дори на изборите неговите противници не бяха толкова гневни и силни. Но днес Русия е срещу Путин и руския президент ще трябва да се вслуша в народа си.

Иначе ще падне безславно като много други.

Причината за многохилядния протест на Червения площад в Москва е решението на правителството, одобрено и от президента, да се увеличи пенсионната възраст. Според новите промени, мъжете ще могат да се пенсионират едва на 65 години, а не на 60, както беше досега, а жените на 63, вместо досегашните 55.

Мерките не се харесаха на гражданите, които излязоха на бунт по улиците. И не само в Москва. Готвят се протести в Петербург, както и в други градове от страната. Цяла Русия въстана срещу решението на президента и съветниците му. И този път на руския президент няма да му бъде никак лесно да се справи с общественото недоволство.

Досега руските граждани имаха привилегията да се пенсионират доста рано, спрямо другите в Европа. Освен това пенсионните им фондове са толкова големи, че им позволяват да притежават и втори дом в България. Много от тях дори нямат търпение да заживеят на морето и да се радват на ранното си пенсиониране по българските плажове.

Русия застана срещу Путин Кадри: You Tube
Русия застана срещу Путин Кадри: You Tube

За съжаление новите мерки може да сложат край на сладкия и безоблачен живот на руснаците. И те излязоха на бунт. Ирония на съдбата е, че новината бе съобщена на 14 юни — денят, когато стартира Световното първенство в Русия. Дори и това не спря руснаците да дадат воля на гнева си, малко след края му.

1 коментар
  1. Георги казва

    Статията е фантазия на болен. Не бъркайр желаното с реалност.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.