Калин Терзийски се похвали, че издава първата си книга сам!

Първата книга, която ще издаде напълно сам, представи Калин Терзийски. Трезвеният вече писател, който от месеци твърди, че не докосва чашката, готви изненада за читателите си. [caption id="attachment_561301" align="aligncenter" width="300"]Калин Терзийски Калин Терзийски с първа книга, която ще издава и разпространява сам[/caption]

"В началото на септември ще издам най-новите си разкази. Това, бих казал, е чудесно. Приятно ми е, когато идва време да излезе нова книга. Не помня как беше, когато се роди дъщеря ми, бях много млад, а това ще рече - доста въртоглав.

Изпитвах шемет, а и страх естествено, защото да дадеш началото и да поемеш отговорността за един нов човешки живот е все едно да вземеш да отглеждаш море. Понякога - както го отглеждаш - така и може да се удавиш в него. А с книгите е добре, определено добре. Може би както с внуците. Книгите са първите ми внуци, хора мили, ето това ми дойде на ум сега. И ето - сега - нова книга с разкази! Да, да да! Защо пък не? Ето това се пита писателят - дядо - и така си отговаря! Защо пък не, хора мили, защо да не тропна с кривите си сатирски крачета и да не завъртя един весел лудешки танец, в чест на моята нова книжка? Книжката ще бъде сборник с разкази! Нови нови нови. Но и не само. О, трудно е да си представите какво удоволствие е да правиш каквото си искаш! Това е да си творец: Казвам нови, а ето, че в книжката съм сложил дори втория разказ, написан в живота ми! Първият се роди в лятото на 2000-та година и се казваше Има ли кой да ви обича. Когато бях готов, в онова старозаветно време, аз погледнах какво съм направил и харесах направеното. И направих и второ. То беше вторият ми разказ и той...вие сами ще откриете (или няма да откриете) кой от всичките е. В тази книжка ще има разказ, с който представям България в конкурса на носителите на Европейската награда за литература, в който реших да участвам, смилявайки се над организаторите (казах си: абе айде сега, ще им напиша едно разказче на милите, и те душа носят, нищо че са европейски културни дейци някакви, мачки ги яли)... Да, ще има най-различни разкази в тази книжка, ще има и най-обикновени разкази, толкова обикновени, че понякога като мисля за тях ми настръхва косата. От моята, най-любима обикновеност, обикновена като тихо цунами в три през нощта.

Да. И ще е първата... Да да да - важно важно важно! Нота бене, както казваха латините, преди да умре езикът им и да почнат да го учат само белопрестилчестите докторчета за да се фукляват пред момичките...Нота бене - това ще е първата ми книжка, която ще издам сам! **************** Без мисъл за сметки и ограничения - без книжарници, без посредници, без сиви търговци (е, по-нататък може и да потърсим помощта им), без търговци в храма и около него, без счетоводства и суха безрадостна чиновническа пустота...

Ще издам и ще разпространя разказите си сам - тук, по представяния, по живи и дишащи четения, по клубове и по кръчми, по кафенета и по други всевъзможни човешки и добри места - ще продавам книгата си сам. Като скитника Писател, като амбулантен търговец на приказки, като ловък дилър на пейот за фантазията, като уличен майстор-сладкар на тайни и сладки въздишки... Ще продавам книгите си сам! Тук, там и навсякъде", съобщи Калин Терзийски.