Пак обявиха Роуан Аткинсън за мъртъв (Вижте още)

Пак обявиха Роуан Аткинсън за мъртъв (Вижте още)
5 (100%) 1 vote

Роуан Аткинсън е жив и здрав

Обявиха Роуан Аткинсън за мъртъв. През последните няколко дни се разпространява фалшивата новина, че любимецът на много зрители е мъртъв, пише taratur.com. Актьорът, който изигра ролята на Мистър Бийн е жив и здрав, а разпространената новина е фалшива. Когато отворите новината компютърът ви прихваща вирус, който носи името на актьора. Фалшивата новина за смъртта на Аткинсън се разпространява в социалните мрежи.

Това не е първият път, когато Роуан е обявяван за мъртъв. През няколко години тази новина е пускана отново и отново. През 2016-та година актьорът отново беше „погребан“ от хакери разбили профила му в социалните мрежи. Същото сполетя Роуан и през 2015-та година.

Миналата година слухът отново се появи. Според фалшивата новина тогава Аткинсън загинал при тежка катасрофа в Лос Анджелис. Новината се разпространяваше от името на Fox News и в нея се обещаваше да видите видео от инцидента. Всъщност това отново беше вирус.

Случаите хакери да обявяват смъртта на известни личности станаха нещо съвсем нормално в днешно време. Много звезди са си патили вече от тези фалшиви новини. Някои от тях са Анджелина Джоли, Майли Сайръс, Еминем, Джеки Чан и хиляди други.

През няколко месеца новината за смъртта на любимият ни актьор Роуан Аткинсън се подновява и се пуска пак. Вирусът с новината за смъртта на актьора се върти от години. Последната фалшива страница с вируса се казва: „R.I.P Mr. Bean“ и не трябва да се отваря, за да не заразите компютъра си. Новината отново се разпространява от името на Fox News Network.

Роуан Аткинсън отново беше обявен за мъртъв сн. taratur.com

Роуан Аткинсън за пореден път беше обявен за мъртъв сн. taratur.com

Актьорът е жив и здрав, а интернет потребителите трябва да внимават какви новини отварят. Много често зад „смъртта“ на дадена известна личност всъщност се крие опасен вирус за вашия компютър. Хакерите стават все по-изобретателни, а вирусите все по-коварни.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар