Вдовицата на Стефан Шарлопов съсипа империята му

Гласувайте за статията

Вече са обявени за продан някои от луксозните му хотели от веригата

Вдовицата на мастития бизнесмен Стефан Шарлопов, който издъхна внезапно на 5 февруари, съсипа империята му.

Тези дни стана ясно, че няма и половин година след смъртта на Стефан Шарлопов, Бояна е обявила хотели за продан.
Според два независими източника, вдовицата на Стефан Шарлопов води преговори за продажбата на пет от хотелите му.

Стефан Шарлопов

Вече са обявени за продан някои от луксозните му хотели от веригата

Преговорите текат с китайски инвеститори, пристигнали в България през миналата седмица. Те са част от 700-членната делегация от азиатската държава.
Неофициалната информация сочи, че наследниците на Стефан Шарлопов са поискали цена от 100 милиона евро за четири имота от веригата му.

Обявените за продажба хотели са 5-звездният „Парк-хотел Пирин“ в Сандански, 4-звездният „Янтра“ във Велико Търново, хотел „Мургавец“ на Пампорово и тузарския комплекс „Созополис“ край Созопол. Комплексът се състои от 52 къщи за отдих, обзаведени по последна дизайнерска мода.

Запознати посочват, че реално цената на хотелите, обявени за продан, е двойно по-висока. Запознати с преговорите между китайските инвеститори и наследниците на Стефан Шарлопов посочват, че след сключването на сделката, азиатците ще трябва да броят и над 60 милиона евро на банките, към които Шарлопов има дългове.

Отново според непотвърдена информация само към Българо-американската кредитна банка покойният бизнесмен има непогасен дълг в размер на 30 милиона лева.
Именно това е и причината, поради която преди няколко седмици финансовата институция иззе имот на Стефан Шарлопов на централния столичен булевард „Витошка“, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар