Петър Дънов знаел езика на змиите

Гласувайте за статията

Петър Дънов разговарял със змиите

Не се страхувайте от змии – съветвал Учителя Петър Дънов

Дъждовете и влагата това лято създават добри условия за размножаване на змиите, които плъзнаха по къщи, градини и дворове – пише в. „Уикенд“. Разходките в планината също не са безпроблемни заради влечугите. Те обаче са същества, но които създателят на Бялото братство Петър Дънов се радва и хвали. Учителя е на мнение, че змиите са добър знак за България – отбелязва изданието.

„Не се страхувайте от змии. Те са символ на обновлението и подмладяването на природата и хората, които живеят там, където влечугите се размножават“ – обича да повтаря Учителя. Разкази на негови сподвижници разкривят, че Петър Денов притежава чудното умение да разговаря със змии.

Ученик на Петър Дънов описва следната случка във Варна в началото на 20-те години на 20-и век:
„Една сутрин на пътеката бе застанала голяма змия, навита на кълбо с вирната нагоре глава. Учителя се спря, погледна я и каза: „Махни се от пътеката, защото ще те убият“. Змията ни гледа и не мърда.
„Махни се от пътеката, защото ние сме от новите хора, а след нас идват други, които са от старото учение и ще те претрепят“ – повтори Дънов. Змията погледна, изплези език и полека се измести в храсталака.

Учителя често повтарял, че хората трюбва да бъдат умни като змиите и трябва да забравят злото, с което те се сравняват.
„Срещнеш ли змия на пътя си, ще я хванеш за главата, а не за опашката. Хванеш ли я за опашката, тя ще те ухапе“ – предупреждава Петър Дънов.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар