Венци Мицов към Вежди Рашидов: Защо не предложите и на Тео Ушев 50 лева, за да млъкне?! (виж тук)

Венци Мицов към Вежди Рашидов: Защо не предложите и на Тео Ушев 50 лева, за да млъкне?! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Венци Мицов с публично обръщение към Вежди Рашидов!

Музикантът и общественик Венци Мицов не сдържа яда си към Вежди Рашидов. Който имаше глупостта да заяви в ефир, че никой зад океана нямал понятие кой е Тео Ушев. Думите му накараха Мицов да подскочи и да се обърне директно към Рашидов:

Венци Мицов

Венци Мицов с директно обръщение към Вежди Рашидов

„Господин Рашидов! Разбирам, че сте казал по телевизията, че никой в Канада не знаел кой е Тео Ушев и че номинациите за Оскар не били нищо особено.

А можеше да го направите по-простичко. Да му предложите и на него 50 лева, за да млъкне (като едно време на хориста Георги Петров). А сега сериозно.

Предлагам ви да не коментирате творци, постигнали всичко сами, без грам помощ от родината си. Няма друг български творец, който е получил номинация за Оскар.

А от делегациите, които съпровождат културната ни администрация в чужбина няма и да има. Не ме карайте да ви отговарям защо…

И последно, господин Рашидов – цял живот съм бил фриленсър. Ако не знаете, това са хора, завършили композиция, дирижиране, пиано, музикознание, но прехранващи се по кръчмите.

И мен никой не ме знае в Канада. Да си мълча ли по темата, че българската култура се превърна в соц манифестация? Или да благодаря, че министъра на културата отговаря с “не може нищо да се направи”, когато го питат за рушащи се сгради на читалища?

Впрочем – защо не кандидатирате рекламния клип за Европредседателството, струващ 200 бона за Оскар? Да му натрием носа на тоя Theodore Ushev…“, нахрани го жестоко Венци Мицов.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар