8-годишно дете-чудо записва университет (Още подробности)

Гласувайте за статията

Дете-чудо с коефициент 145

Дете-чудо записва университет. Едва на 8 години Лоран Симон записва университет. 8-годишното момче от Белгия успешно завърши гимназия, след като взе учебния материал за 6 години само за 18 месеца, съобщи Би Би Си.

Детето се казва Лоран Симон. Баща му е белгиец, а майка му е холандка. Детето-чудо е с коефициент на интелигентност 145 пункта, колкото на Наполеон и повече от този на Джон Кенеди. Според българската система Лоран трябва да е във втори клас. Той обаче получи вече своята диплома заедно с 18-годишните си съученици. Пред белгийското радио RTBF, детето-чудо заяви, че любимият му предмет е математиката, защото е „толкова всеобхватна – има статистика, геометрия и алгебра“. Сега на Лоран му предстои университет, но първо ще си почине два месеца.

Бащата на детето-чудо споделя, че синът му никога не си е играл с играчки или с други деца. Първо Лоран искал да стане лекар или астронавт, но сега иска да се занимава с компютри. „Ако утре той реши да стане дърводелец, за нас това няма да е проблем, ще го подкрепим, стига да е щастлив“, заявява гордият баща.

Лоран не е първото дете-чудо, което кара родителите си да се чувстват горди. Примерите  за такива деца не са един или два. Едно от тях е Уилям Сидис. Той е бил приет в Харвардския университет едва 11-годишен. Сергей Прокопиеф пък написал първата си опера едва на 9 години. Най-младият студент на света е известната певица Тори Еймс. Тя е била само на 5 години, когато е постъпила в консерватория в Балтимор.

Моцарт се научил да свири на клавесин едва 3-годишен, а на 6 години вече пишел първото си музикално произведение. На 8 години излиза първата му симфония.

Дете-чудо записва иниверситет едва на осем години сн. tocka.com.mk

Дете-чудо записва иниверситет едва на осем години сн. tocka.com.mk

Деца с невероятни способности винаги е имало, а 8-годишният Лоран Симон от Белгия е едно от тях. Той вече е избрал своя път в живота и мисли да се посвети на компютрите. А родителите на белгийското дете-чудо искат само то да е щастливо, без значение с какво се занимава.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар