Тайните на Космоса: Астронавт направи неочаквани разкрития

Тайните на Космоса: Астронавт направи неочаквани разкрития
5 (100%) 1 vote

Астронавт разкри тайните на Космоса

Астронавт от НАСА разказа за страшните болести, които ни дебнат от космоса. Ана Фишър влезе в историята като първата майка, която излезе в открития космос. Тя предупреди всички, които искат да пътуват в космоса, че може не понесат полета. Ана споделя, че през първите два дни от  мисията си на совалката „Дискавъри“ през 1984-та година, тя се чувствала слаба и неразположена. Според нея хората, които плащат, за да летят в космоса, не разбират всичко, което може да им се случи там.

Само преди няколко дни Ана Фишър стана кръстница на космическия кораб „Орион Викинг“, пише zdrave.to, цитирайки telegraph.co.uk. Пред репортерите астронавтката заявява, че се притеснява от едно нещо. „Това са хора, които си мислят, че може просто да седнат в една ракета и да полетят веднага в космоса“, казва тя. Според нея тези хора ще имат много проблеми при полета си. „Мога да си представя проблемите, които ще си имат хората, когато се почувстват зле в орбита по време на полет, за който са платили 250 000 долара“, допълва Фишър.

Астронавтката твърди, че първите мигове в космоса никак не са приятни. Тогава е трудно дори да дишаш. „Имах чувството, че кръвта ми ври, повръщаше ми се“, обяснява Ана. „Но ако си мислите, че когато ви се повдига на Земята ви е тежко, истински тежко е, когато това ви се случи в космоса“, разказва тя.

Преди Ана Фишър и дриги астронавти са разказвали как са се почувствали при първия си полет. Първи за това са докладвали членовете на екипажа на „Аполо-8“ през 1968-ма година. На учебния кораб те се почувствали толкова зле, че излизането им в открития космос се отложило. Този кораб е наречен „кометата на повръщането“, защото на борда му хората се чувстват зле заради безтегловността.

Опасност за здравето

През 2016-та година американските учени са установили, че космонавтите, които са пътували често в дълбокия космос, умирали по-често от сърдечно-съдови заболявания. Тези от тях, които не са напускали планетата или са излизали на ниска орбита, не са засегнати толкова от такъв тип заболявания.

Хирургът Смит Джонсън казва, че космонавтите имат много проблеми със здравето, след завръщането си от космоса, от всякакво естество. Той също така отбелязва, че те получават 10 пъти по-голяма радиоактивно излъчване, което допълнително уврежда организма им.

Астронавт разкри тайните на Космоса сн. zdrave.to

Астронавт разкри тайните на Космоса сн. zdrave.to

Учените казват, че голяма опасност грози космическите туристи и след завръщането им на Земята. За да се възстановят от полета на тях ще им трябват поне две седмици.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар