След „Нефели“: Задава ли се нов циклон към България и къде да не почиваме?

Гласувайте за статията

Времето след „Нефели“ бавно се поправя, не почивайте в Букурещ и Южна Гърция

След циклона „Нефели“ времето в България бавно започва да се нормализира. Все още остават предупрежденията за обилни валежи, но със сигурност количествата дъжд, които ще се излеят над страната ни през следващото денонощие няма да са толкова сериозни, както бяха днес.

Метеорологичният сайт ventusky.com публикува картина в реално време на ситуацията в Европа и света след циклона „Нефели“. Както прогнозираха и синоптиците, дъждовната вълна засегна най-вече Гърция, Турция и Македония, докато България успя да остане в периферията на водната стихия. Циклонът се измести на север, като в момента Букурещ е на прицела му. Така, че ако планирате екскурзия до Румъния този уикенд, по-добре изчакайте до събота, преди да тръгнете на път. Или сменете дестинацията по-далеч от северната ни съседка.

Заради опасност от гръмотевични бури е препоръчително да зачеркнете от туристическия си маршрут. Драма, Ниш, както и Прищина. Цяла Румъния ще бъде под вода още утре, а в момента вече се формира циклон, който по сила е равен на този, който почти удави Атина.

Гръмотевични бури са възможни в Измир и Александруполис, като през уикенда прогнозата е за ясно и безоблачно време в северната част от Гърция. Следващите дни времето обещава да е слънчево и топло, като валежи ще има чак в съседна Турция и то в края на седмицата. Хубавото време ще се задържи почти до средата на юли. Топлата вълна обаче може да бъде съпътствана с кратки гръмотевични бури, които ще засегнат предимно граничните райони. Температурите ще бъдат много високи — около 32 — 35 до 37 градуса.

Лошото време си отива до дни от България, не ходете в Румъния през Уикенда сн. ventusky.com

Лошото време си отива до дни, не ходете в Румъния през Уикенда сн. ventusky.com

По тази причина избягвайте разходките на открито в обедните и ранните следобедни часове и пийте повече течности. Курортите по морето са идеален избор за отдих през уикенда след 1 юли.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар