Петър Волгин обяви скандалния край на списание A-specto! (потребителите побесняха)

Петър Волгин обяви скандалния край на списание A-specto! (потребителите побесняха)
5 (100%) 1 vote

Петър Волгин съобщи за неочакваното спиране на едно от най-четените и независими списания у нас!

Журналистът Петър Волгин взриви мрежата с новината за края на списание A-specto. Може би единствената независима и без цензура медия у нас. Е, свърши се и с нея. Списанието хлопва кепенци идния месец, за шок и ужас на многобройните си читатели. Потребителите в мрежата побесняха. Ето какво съобщи Волгин:

A-specto

Петър Волгин съобщи за спирането на A-specto

„Скъпи приятели, през месец юли ще излезе последният брой на списание A-specto. През всичкото време на своето съществуване списанието се ръководеше от една основна идея – да се противопоставя на господстващите неолиберални, глобалистки и американоцентрични възгледи за света.

Смятахме и продължаваме да смятаме, че няма по-лошо нещо от еднополюсния свят, че наличието на един-единствен хегемон, колкото и „цивилизован“ да ни се представя той, е нещо много лошо. Че това състояние трябва да бъде променено.

Дано не ви прозвучи нескромно, но смятам, че за малко повече от четири години успяхме да убедим много хора, че е възможен и един друг свят. Свят, в който американският хегемон може да бъде подлаган на критика.

Сега сигурно разбирате кой имаше най-голям интерес от края на A-specto…. В крайна сметка обаче не са толкова важни усилията на едно посолство. Много по-важното е, че в България вече има критична маса хора, които са склонни да се съпротивляват на диктата на посолството.

Така че A-specto изпълни мисията си. Основна роля за това изигра главната редакторка Калина Андролова. Без нейните упоритост и талант A-specto нямаше да направи такъв пробив в българската публичност.

Тя събра и ръководеше хората, които направиха такова чудесно списание. Горд съм, че бях част от този екип! Беше страхотно преживяване“, взриви мрежата с поста си Петър Волгин.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар