Топ климатологът доц. Георги Рачев разкри какво време ни очаква през юли Преглеждания: 4543

Задават се слънчеви дни и високи температури
0
Оценете този post

Задават се слънчеви дни и високи температури

Предвид проливните дъждове, които вече обхванаха цялата страна, мнозина си задават въпроса какво ще е времето през юли. Отговор на този въпрос можете да получите от прогнозата на топ климатолога доц. Георги Рачев.

Той посочва, че месец юли ще стартира с горещини. Още в петък температурите ще започнат да се покачват и ще забравим за студа, който обзе страната, категоричен е доц. Георги Рачев.
Очакванията са максималните температури в първите дни на новия месец да достигнат до 25-28 градуса. В следобедните часове обаче отново ще има превалявания.

доц. Георги Рачев
Задават се слънчеви дни и високи температури

Според прогнозата на доц. Георги Рачев в периода от 1 до 4 юли, ще се радваме на доста високи температури и слънчеви лъчи. След това обаче се задава поредния период от 3-4 дни, в които ще вали дъжд. Ще има и ново захлаждане на времето.

Като цяло очакванията са юли да е с нормални температури. Доц. Георги Рачев посочи, че от доста време не е правил месечна прогноза за месец юли с нормално време.
Той подчерта, че средно-месечните температури ще са в интервал от 22 до 25-26 градуса в най-южните райони.

Валежите ще запазят петнистия си характер, което е абсолютно нормално за лятото, посочва климатологът. Като цяло те ще са в нормата. Само в районите от Западна България може да са над норма. Като цяло по-малко валежи се очакват в източната част на страната, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.