Тайни и загадки: Местата, където е по-добре да не ходите, ако ви е мил животът

Всички сме чували за Бермудския триъгълник, но той не е най-странното място на света. В листата с тайни и загадки за странни места в света има още поне пет топонима, които е добре да избягвате. Ако планирате ваканция — не включвайте в списъка тези места. Освен, ако не сте си написали завещанието и не искате да изживеете наистина зрелищно последните си мигове.

Дяволското море

Това е местност с триъгълна форма, разположена край брега на Япония. Това място е известно със странните и мистериозни изчезвания, необяснимите светлини и магнитните аномалии. И дори Японската агенция по рибарство го счита за опасна. През 1952 г. в тази област е изпратена експедиция, за да разреши мистерията. Както може да предположите никой не се е завърнал, за да разказва. Има много теории за странните изчезвания в Дяволско море — портал към извънземен свят, тунел към Атлантида, големи вулканични изригвания, влияние от някакъв паралелен свят ...

Ранчото Бигълоу

Чифликът е с размери 480 декара и е разположен в щата Юта. Малко хора обаче го доближават, а още по-малко искат да говорят за него. Странни събития започват да се случват там още през 50-те години на миналия век. Те обаче зачестяват, след като през 1994 година семейство Шърман купува обекта. Още в първия ден от пристигането си Тери Шърман вижда вълк до дома си. Той е достатъчно кротък, за да се остави да го хванат, но веднага щом преминава невидима граница, освирепява и успява да убие цяло агне. Тери Шърман прави опит да го застреля, но животното остава неуязвимо. Мъжът използва пушка с куршуми, които могат да свалят и мечка, но вълкът отново остава жив и дори не е ранен. Малко след това буквално изчезва и никой не знае как да го открие. С времето зловещите инциденти с животните зачестяват, семейството също търпи странни злополуки. В крайна сметка те го продават на Робърт Бигълоу, който основава научен институт там и се посвещава на изследвания върху областта около ранчото. Конкретни обяснения за странните светлини и феномени обаче, все още няма.

Долината Сан Луис

Долината Сан Луис се намира в югозападната част на Колорадо и е любимо място за кацане на хиляди НЛО и за появата на много странни животни. През 1967 година тук е намерен кон без мозък — кобилата на Синди. Животното не е имало никакви наранявания, нито пък е обяснено, как се е случило. Това не е първият случай — други животни също са обезобразени и убити, без следи от външни наранявания или кръв. Направените разследвания така и не водят до резултати. Затова и районът е сред най-големите тайни и загадки.

Езерото Анкуини

Езерото се намира в канадската провинция Нунавут, а през 1930 г. поглъща цяло село. На мястото на селото са открити оръжия, храна, детски играчки и всякакви битови предмети, но не и хора. Въпреки опитите на изследователите да намерят следи от човешки останки, такива никога не са открити. [caption id="attachment_557469" align="aligncenter" width="300"]Тайни и загадки! Не ходете там, ако ви е мил животът Тайни и загадки! Не ходете там, ако ви е мил животът сн. Internet[/caption]

Триъгълникът на Бенинг

В югозападната част на Върмонт, близо до пристанището учените наблюдават мистериозно изчезване. Първо един ловец изчезва, а след това и двойка, която е била на пешеходен туризъм в района. По същия мистериозен начин изчезват един ветеран и няколко други хора. Всичко се случва от 1945 до 1950 г., а изчезванията са настъпили за период само от два месеца.