Цветан Василев си купил сръбски паспорт за 2 млн. евро

Гласувайте за статията

Цветан Василев вече е сръбски гражданин

Банкерът Цветан Василев имал влиятелен покровител от най-висша инстанция в Сърбия

Банковият аферист Цветан Василев, източил близо 3 млрд. Лева от вложителите в КТБ, може и да се размине от лапите на правосъдието – пише в. „Уикенд“. Той е подсъдим заедно със 17 свои подчинени за фалита на КТБ и се укрива от съда в Сърбия от есента на 2014 г. насам. Василев е дирен от властите с червена бюлетина на Интерпол, но се радва на топло гостоприемство в Белград, осигурявано му от местни политически лидери и магистрати – отбелязва изданието.

Съвсем наскоро Цветан Василев се е сдобил със сръбски паспорт, осигурен му с протекциите на президента на Сърбия Александър Вучич – разкри от парламентарната трибуна в западната ни съседка опозиционният депутат Зоран Живкович. Ако се вярва на мълвата, банкерът е броил 2 милиона евро, за да се сдобие с паспорта.

При положение, че Василев вече е гражданин на Сърбия, то въпросът с неговата екстрадиция се усложнява допълнително – коментират юристи. Според международната конвенция, ако подсъдим в дадена държава има статут с гражданство в друга, то екстрадицията му може да бъде отказана. Именно този юридически трик използва Цветан Василев, за да си гарантира недосегаемост пред съдебните власти в България – коментира седмичникът.
Понастоящем Цветан Василев ръководи бизнеса си от Белград.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

3 коментара to “Цветан Василев си купил сръбски паспорт за 2 млн. евро”

 1. Златко

  юни 26. 2018

  ЗАТВОР за този измамник Цветан Василев!!!

 2. Антоанета Михайлова

  юни 26. 2018

  Според мен това се очакваше да се случи. 4 години вече Сърбия го прикрива и му осигурява удобни аргументи, за да не бъде екстрадиран и изправен пред съда. Да си го взимат там и банка да му дадат даже да управлява. После като окраде и нея да не се оплакват. Никой не им е виновен.

 3. Добрил

  юни 27. 2018

  За кокошка няма прошка, за милиони (или както е в случая с крадеца Василев милиарди) няма закони.

Добавете коментар