Димитър Рачков мислел да емигрира в Гърция

Рачков първо играл в сливенския театър
0

Рачков първо играл в сливенския театър
Комикът Димитър Рачков си спомня старото време

В зората на т.нар. демокрация Димитър Рачков сериозно обмислял да емигрира в чужбина, но не за да превземе тамошните театрални сцени и шоубизнес – пише в. „Уикенд“. Актьорът възнаменявал да изкарва прехраната си като повечето наши сънародници, което макар и да не му било никак на сърце, в тогавашната ситуация си изглеждало съвсем реалистично – отбелязва изданието.

Пред тази тежка дилема Димитър Рачков, който е роден и израснал в Бургас, се изправя малко след като се дипломира в НАТФИЗ през 1995 г.
„Завърших и отидох в казарма, което беше много тъпо“ – споделя актьорът.
След като отбил военната си служба, Рачков започнал да играе в сливенския драматичен театър „Стефан Киров“, но ентусиазмът му бързо стихнал заради настъпилата повсеместна криза.

„А тогава беше най-голямата инфлация и немотия. Сменяха се цените през 3 минути буквално. Беше голяма немотия, не знам как оцеляхме“ – връщал се е назад комикът.
„И тогава си зададох връпроса – ако работя тази професия с какво ще се изхранвам? Тъкмо бяха тръгнали първите българи за Гърция. И аз щях да ходя на гурбет – дали спасител на плажа, дали да бера портокали. Тогава тук бяха тежки времена – на сцената 15 души, в публиката 10“ – спомня си миналото Димитър Рачков.

Оценете този post

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.