Петър Волгин размаза скулптора Кристо: Да твърдиш, че някакви варели са изкуство, е просто глупост! (виж тук)

Гласувайте за статията

Журналистът Петър Волгин буквално размаза скулптора Кристо!

Журналистът Петър Волгин изобщо не се прехласна по новата „творба“ на скулптора Христо Явашев – Кристо. Американецът с български произход пусна новото си „отроче“ Мастаба да плава в езепото Сърпентайн в Хайд парк.

Петър Волгин

Петър Волгин изобщо не цепи басма на общественото мнение и посече „шедьовъра“ на Кристо

И докато разни сноби и драпащи за внимание „ценители“ се скъсват да ахкат и да отхат пред сътвореното от Кристо, Петър Волгин го съсече и окото му не мигна. Ето какво написа журналистът:

„Няма нищо необичайно в това да пуснеш 7 хиляди варела да плават по някакво лондонско езеро. Хората по цял свят си изхвърлят какви ли не работи в езерата, реките и океаните.

Ама да твърдиш, че плаващите варели на Кристо са някакви висша форма на дълбоко изкуство, е просто глупост. Варелите са си варели и няма нищо дълбокомислено в тях. Единственото, което те олицетворяват, е крайната нищета на постмодерното изкуство.

Днешният арт е единствено PR и снобизъм. А в българските условия се добавя и голяма доза силен провинциализъм“, написа категоричното си мнение Петър Волгин в мрежата.

Безспорно мнението му получи голямо одобрение от потребителите, които се надпреварваха един след друг да изразяват мнението си. До голяма част съвпадащо с това на журналиста Волгин.

„Винаги съм отминавал „събитията“ му, но когато ни поднасят тази вкисната манджа под бурните овации на знайни и незнайни „културтрегери“ винаги се сещам за приказката на великия Андерсен „Новите дрехи на царя“.

Помните сюжета нали? Досущ като „възхитата“ от новите дрехи на царя е и „възхитата“ от изкуството на Кристо!“, коментира и Атанас Чалъков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар