Лили Иванова: Не мога да се занимавам с бездарници! (ето защо не иска да преподава)

Лили Иванова не иска да преподава на млади таланти
0

Лили Иванова не познава нотите, но и не иска да се ядосва с профани!

Примата на родната естрада Лили Иванова призна защо никога в дългата си кариера не е пожелала да преподава на млади таланти. Много от колежките й поне веднъж са поемали един или няколко ученици, на които да покажат света на музиката.

Лили Иванова
Примата Лили Иванова не иска да преподава на млади таланти

Е, Лилинце Пиленце обаче не ще. И не само, защото е самоука и не познава нотите. Но и защото не й се занимавало с профани.

„Кой ще дойде на моите лекции?! Никой! Не мога да се занимавам с това. Аз мисля, че каквото и да направя, няма да има кой знае какъв успех, защото може би няма да имам и една ученичка. Никой няма да дойде в този клас, няма и да ме слушат.

Те обичат да ги хвалят, да им обещават бляскаво бъдеще. Аз не! Сега всички искат за 24 часа да станат звезди. Те идват със самочувствието, че са велики. А всъщност не са! Не мога да се занимавам с бездарници!“, отсича Лили Иванова категорично.

Тя остро осъжда младите таланти у нас затова, че гледат все на Запад и не се интересуват от истински стойностните наши песни.

„Досега никой от младите певци не се е интересувал от моята музика, от моето пеене. В тези музикални формати, които се появиха напоследък, тези певци биха могли да извадят от старите ми песни една песен и да я модернизират.

Имат тези качества и могат да я направят хит, но те не го правят. Песните не са лоши, но те не стават за състезание. Аз имам песни, които са „семки и бонбонки”, аз така ги наричам. Те са хитове, като „Детелини” и „Панаири”, например.

Това са леки песни, с които певецът не може да покаже никакви качества. За мен е пагубно една певица първо да изпее „Детелини”. Това е песен, която можеш да си позволиш да направиш едва, когато си доказал какво можеш“, разсъждава примата Лили Иванова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.