Тайната на извънземното от Атакама е разкрита

Гласувайте за статията

Загадката около извънземното от Атакама е разкрита

Петнадесет години след откриването на мумифицирания скелет на хуманоидно създание, намиращо се в изоставен минен град в чилийската пустиня Атакама, учени от Калифорния успяха да разкрият загадката. Извънземното, за което се смята, че е дошло от друга планета, в действителност се оказа още по-голяма загадка.

Скелетът с височина от 15,2 сантиметра, който е бил продаден на колекционер от Испания, изглежда толкова странно, че дори служи като потенциално доказателство за съществуването на извънземните в документален филм.

Но чрез ДНК проба от костите на мумията, учените успяха да съберат цялата картина на трагичната и истинска история на живота на човек, известен като Ата. И да разкрият, че не става дума за чуждопланетно същество, а за истински човек с жестока мутация.

Вместо посетител от друг свят, Ата се оказа момиче, което по всяка вероятност е било мъртвородено. Или е починало веднага след раждането. То е било с множество деформиращи мутации, които по много необичаен начин са оформили нейното тяло.

Ата е намерена през 2003 г. на мястото Ла Нория. Това е бивш миньорски град, където е открита при разкопки за натриев нитрат. Тогава тя е била увита в бяло платно и стегната с лилава лента.

Скелетът, макар и само с петнадесет сантиметра дължина, има кости на дете на шест или осем години. Има и десет вместо обичайните 12 двойки ребра, а главата е с удължена, конусовидна форма.

Всички тези необичайни факти за мумията силно заинтересуваха професорът по микробиология и имунология от калифорнийския университет „Станфорд“, Гари Нолан. Той сам предложи да изследва фигурата и да проведе ДНК тестове.

Мистерията около извънземното от Атакама е разкрита кадри: You Tube

Мистерията около извънземното от Атакама е разкрита кадри: You Tube

Резултатите били наистина шокиращи. Той заключи, че Ата е безспорно човек, но също така призна, че причината за нейните драматични деформации е все още неизвестна. Очевидно тялото поставя нови въпроси пред науката, но не и отговори.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар