Мариела Нордел даде пълни указания за това как да си приготвим храната на първите в света!

Кулинарката Мариела Нордел се доказа за пореден път. При това как само... Тя единствена разкри "височайшото" меню на първите в света Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Ето и какво са хапвали двамата по време на срещата си. Водете си записки, защото рецептите са наистина точни: [caption id="attachment_556240" align="aligncenter" width="300"]Мариела Нордел Мариела Нордел даде рецептата за две от вкусотиите на първите в света[/caption]

"Менюто от работния обяд между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун: Първо основно ястие - Телешки ребра конфи, Картофен гретенг "Дюфин", Броколи на пара и Сос "Червено вино".

Конфи е специална техника и се прилага при мазни меса - като патешки гърди или в случая - ребра. Месото се оставя да се сготви на бавна температура в собствената си мазнина. Тука ребрата са изпечени, докато мазнината им се е стопила, а месото е станало крехко. Рецептата на картофения гретенг съм я давала много пъти, защото е любима на семейството ми и често я предлагам като гарнитура към меса. Мариела Нордел разкри рецептите от менюто на Доналд Тръмп и Ким Чен Ун! (запишете си ги стъпка по стъпка) - Снимка 2 С половин скилидка чесън намажете една огнеупорна формичка, след което я намаслете с краве масло. Обелете и нарежете на тънки шайби картофите и нарежете един пласт. Посолете със сол и смлян бял пипер, поръсете с парченца краве масло, а отгоре залейте с течна, животинска сметана. Същата процедура я повторете докато напълните съда. Оставете около пръст-пръст и половина мьсто до ръба на съда, защото, когато печете, течността се вдига и да не прелее. Завийте с алуминиево фолио и печете на предварително загрята на 190С фурна около 40-45 мин. Махнете фолиото и допечете до готовност. За да проверите, дали картофите са омекнали, забучете в тях клечка за зъби и ако не усетите съпротивление, значи са ок. Ако имате по-изискани гости, какъвто е случая, направете индивидуални порции дюфинки, както е показано на снимката и така ги печете. Мариела Нордел разкри рецептите от менюто на Доналд Тръмп и Ким Чен Ун! (запишете си ги стъпка по стъпка) - Снимка 3 Броколите се слагат в цедка или съд за варене на пара, който слагате върху тенджера с малко вода. Похлупете съда и оставете водата да ври няколко минути, докато зеленчуците омекнат. Сосът - запържете в малко краве масло една глава ситно нарязан шалот лук, заедно със стрък мащерка или розмарин, няколко скилидки смачкани чесън. Добавете 4-5 сл оцет балсамико и изсипете 400 млл говежди/телешки бульон и 400 млл червено вино. Оставете сосът да къкри на ниска температура, докато голяма част от течността изври и се сгъсти. Прецедете го през фина цедка или марля и монтирайте с бучка студено масло /нарязано на малки кубчета/, като биете непрестанно с тел. Колкото повече масло слагате, толкова по-гъст ще е сосът, така, че не прекалявайте", подробно разясни рецептите Мариела Нордел.