Горещи разкрития за трапезата на кралското семейство

0

Основните хранителни продукти идват от техни ниви и ферми

Вероятно и вие сте от хората, които си мислят, че трапезата на кралското семейство е като пиршество от приказките.

Е, ако си мислите така, то тук е мястото да ви кажем, че много грешите. Членовете на кралското семейство не се тъпчат със скъпи деликатеси. Оказва се, че ежедневното им меню е изключително здравословно и в същото време максимално опростено.

Готвачите от двореца разкриват, че се спазват няколко основни правила, свързани с храната. Едно от тях е, че членовете на кралското семейство избягват консумацията на морски дарове заради големия риск от хранително отравяне. Освен това пият само бутилирана вода.
Това правило се спазва особено строго при пътуванията им зад граница с цел избягване на риска от инфекции.

На кралската трапеза не присъстват чесън и кромид лук заради силната им миризма. Освен това другото условие, което трябва да спазват готвачите, е в менюто да присъстват повече плодове и зеленчуци. Тестените и пържени храни, са сведени до минимум.

Десертите са позволени, но в повечето случаи те са плодове или пък лек десерт с черен шоколад или плодов конфитюр.
Важна особеност е, че голяма част от храната на кралското семейство идва от собствени ферми и ниви, които гарантират качеството й.

Бившият главен готвач на двореца Дарън МакГрейди твърди, че кралицата подбира много внимателно менюто си, но не може да се каже, че живее, за да яде.
Любимата храна на принц Уилям е шоколадова бисквитена торта и бананов флан, пише Блиц.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.